fredagkväll och regn

pappa han är duktig han, fixar mönsterpassning på tapeterna prima! men jag hjälpde faktiskt också till. kärlek till mitt nya rum! ska lägga in en helhetsbild någon gång snart. det regnar och är fredagskväll men jag har en enda som kretsar i mitt huvud nu och det är alanya. det är crazy att vi ska dit. om en vecka sitter vi antagligen på någon mysig bar med en drink i handen och njuter av första kvällen. imorgon och på söndag och även nästa vecka ska jag jobba, måste tjäna pengar nu som jag kan leva på och shoppa för i turkland. en bra motivering så då kommer jag vara pepp på att sälja! i kväll vet jag inte vad som händer, utan de blir nog att ladda inför helgens jobb. njuta och ha roligt får jag vänta med tills alanya. hugs
 

ALANYA BABY

en vecka sedan uppdatering, men det betyder bara fullt upp. det är sommar, så man ska inte ens ha tid för en blorre just nu! i alla fall, hade några ensamma dagar här i huset i domnarvet när de andra i familjen var på semester. passade på att slöa och mysa med vänner och hann även med en liten tillställning, om man säger så. sen blev det att åka tåg ner till Lysekil på söndagen. ner till therese sommarstuga, det var ritkigt mysigt att komma tillbaka ner dit. bara njuta av havet och sommaren. pappa och majsan stannade till där också på sin road trip. och så sov de kvar en natt och sen åkte jag hem med dom igår. tidigare än väntat, men de fanns en anledning!!! den anledning kommer nu:

ALANYA ALANYA ALANYA ALANYA!!!!!!!!!!!!
yes yes yes, det är sant. kanske låter som ett skämt eller som en dröm men icke! Tack mamma och tack pappa, jag uppskattar det verkligen. sussi och jag bokade alltså in oss på samma hotell som brudarna tillslut. all inclusive, hotell azalea 4 sjtärnor. 7-14 august. snacka om den perfekta avslutninge på detta lov!!!!!!!!!! Fan va vi ska röjja
stränderna, värmen, solen, havet, barerna, drinkarna, nattklubbarna, folket!



juste, jag håller ju som sagt på att göra om mitt rum! och nu är det bara tapeten kvar och lite inredning som ska sättas upp i efterhand :) detta höll jag och pappa på med ikväll. riktigt roligt att vara hemmafixare. imorgon skall tapeten upp, idag vare grundfärgen bakom tapeten!

FÖRE


UNDER


EFTER (det är bara grundfärg som sagt)


Nej nu ska jag gå till sängs, ska tapetsera i morgon, gå till banken, fixa andra ärenden och handla lite inflör alanya. PUSS

Halvarsgårdarna

Kvällen igår at liza's place






















































I'm always where I need to be

dagarna bara går och går. en vecka och tre dagar sedan hultsfred. vart dom tog vägen har jag ingen aning om. inte har jag gjort särskilt mycket heller, men det är precis vad jag behöver. lugn och ro, och vila efter alla festivaler och annat som tar på krafterna. det här är den första sommaren på riktigt länge som jag inte sommarjobbar, och de känns lovely. eller jag har jobbat 2 dagar och fyllt på kassan lite. annars har jag haft lov, bara sommarlov och gjort precis vad jag känner för. eller jag har hunnit med en tripp till stockholm också sen jag kom hem från hultsfred, som jag gillarde skarpt.

i måndags fick jag mig ett ryck! jag ville göra om mitt rum, såg precis i huvudet hur de skulle se ut. så dagen efter åkte vi och shoppade på ikea. gud vad det inhandlades, men ska det va så ska de va' har dumpat min säng nu, min fina visdalen står numera i gästrummet och jag sover nu i en 1,20 säng. mycket skönt! var tänkt att jag skulle måla en svart fondvägg också, men när vi kom till färghandeln så såg jag så himla många fina tapeter att jag bestämde mig för att tapetsera istället och självklart fastnade jag för den dyraste av alla, typiskt va? det är någon speciell design som man måste bestäla från ett galleri i london, så nu kommer jag få vänta ca 2 veckor. men det är värt det.

ikväll blir det lite partajj hos liza, det ska bli kul. känner att jag vill ut o hitta på något nu. har ugglat här inne med städning och rensning hela veckan. fått många minnen upprivna, både bra och dåliga .. nu ska jag ta en liten tupplur och sen fixa mig. tjing!

Cause I am always where I need to be,
And I always thought,
I would end up with you, eventually

This opportunity comes once in a lifetime

If you had one shot, one opportunity
To seize everything you ever wanted, one moment
Would you capture it, or just let it slip?


Hultsfredsfestivalen 2009 - Smile Like You Mean It

Det gjorde vi. Hultsfredsfestivalen blir ett enda stort äkta leende på läpparna när jag tänker tillbaka. Känslan av att vi har bott på självaste Hultsfredscampingen i 6 dagar och levt det livet är så härlig. Jag vill att den känslan ska komma tillbaka nu, men det gör den inte.

Att vakna på söndagen på campingen med vetskapen "vi åker hem idag" var så otroligt sorglig. Vi hade precis haft The time of our lives. Jag kan inte sätta fingret på vad som var bäst, så svaret får nog bli blandningen av alltihopa. Hultsfred 09 slår t.o.m. Peace&Love. De som känner mig vet hur mycket jag bara älskar P&L, så när jag säger att Hultsfred slår Peace&Love - Borlänges stolthet, så säger det inte så lite.

Jag känner mig helt tagen av Det vi har upplevt den senaste veckan. Jag får tårar i ögonen när jag lyssnar på The Killers samtidigt som jag känner hur lyckligt allt var just då. Så att försöka beskriva "Hultan" det går inte. Men jag tänkte i alla fall berätta lite. Jag vill bara skriva av mig allt som hänt, allt underbart, allt fantastiskt. Men skulle jag göra det skulle jag få sitta i dagar och skriva och ändå skulle det inte gå att förmedla alla känslor och upplevelser. Så även om jag skriver mycket nu så är den känslan jag försöker få fram och de upplevelserna kanske en ynka procent av hur det var att uppleva det i verkligenheten. Att ha varit där.

Vi åkte som sagt till Hultsfred på tisdagen. Men i mitt huvud har den här resan pågått ända sen det blev bestämt att vi skulle åka dit. Varje dag har varit One step closer. Varje dag har jag längtat, lyssnat på mina favoritartister som skulle dit, laddat, sparat, planerat och fantiserat. Men aldrig i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att det skulle kunna blivit som det blev, att jag skulle känt som jag gjorde där nere på plats. Att det skulle vara så otroligt fantastiskt att åka på Hultsfred(!). Att det skulle bli en av de bästa veckorna i mitt liv, kanske den bästa dessutom är ju inget man räknar med precis.

Jag är så otroligt nöjd med den här festivalen, människorna, banden, glädjen, musiken, skratten, sjuka människor, trevliga människor, alkoholen, campingen, gemenskapen och allt det andra som gör en festival till just en festival. Jag är en festivalare känner jag, jag skulle kunna åkt vidare direkt nu. Jag skiter fullständigt i att jag har en extremt jobbig hosta, att jag är sjuk som fan och har feber och är helt sinnessjukt trött. Jag vill bara leva det livet om och om igen. Jag är så fruktansvärt lycklig då! Så på frågan ska vi åka dit igen är svaret så enkelt. - JA, ja ja ja ja ja! Vi kommer föralltid att återvända till Hultsfred, det bara är så. Efter det vi upplevde är det en självklarhet.

Efter en åtta timmar lång bussresa i tisdags så kom vi äntligen fram till Hultsfred. Det spöregnade i Borlänge och det fortsatte hela resan, då blev man lite skraj att det skulle bli en blöt vecka. Men så vart det inte, utan solen började skina när vi gled in i Hultsfred. Vi dunkade musik i Emmas stereo med våra nya Örebro-kompisar som vi träffade på bussen. Nämligen Anna, Stina Sara och Sara! Vi hade en jäkla kul resa och ingång till Hultsfred medans resten av bussen hatade oss för vårat röjj på bussen. Men "Det sket man väl i" som är mitt och Maobis nya uttryck under festivalen. Vi slog upp tälten och gjorde ett camp med Örebroarna. Ett mycket bra val, så underbara människor och glada, precis som det ska vara. Utan vårt otroliga bra camp hade inte resan blivit samma sak!

* Vi bodde grannar med en hel drös norska killar i 20-årsåldern. De var helt sjuka i huvudet, heeeeelt sjuka och helt galet roliga. Våra camp blev lite som ett enda stort. Det var alltid någon som var vaken och det var fest 24 timmar om dygnet och att sova var ju inte att tänka på. Att norskar är dumma i huvudet är ett faktum! Ett faktum som jag bara älskar. En norsk klunkade sin whisky och ramlade sedan ihop varpå alla kluddade ner hela hans kropp, en annan var en hejjare på massa sjuka historier och alla pikade varandra hela tiden och alla var fulla dygnet runt. Alla var högljudda och hade sinnesjukt bra humor, bättre går inte att beskriva dem.

* Vi hade även en hel drös med engelsmän som grannar en liten bit bort. Så engelska fick vi öva dessutom. Det var en skönt gäng med skön humor och jävlar vad vi har skrattat åt dom. Ett gäng engelsmän på en festival i Sverige. Men de var även väldigt artiga så man kunde få ett och annat givande samtal med de. Vi lärde de svenska och de var alltid fulla och glada, hade också en förmåga att pika varandra och retades med oss på ett skönt sätt hela tiden. Engelsmän är så himla söta måste jag säga, och deras accent, I love it. Jag är tacksam att jag träffade de, hade så många fina och roliga stunder tillsammans med de. En såg ut som Sam i Sagan om ringen också. Bilder kommer på det.

* Jag har fått upp ögonen ännu mer för två band, Franz Ferdinand och The Killers. Det var det bästa jag upplevt live. Känslan av att stå där och höra när de spelade Walk Away respektive All These Things That I've Done är magisk. Vi har sett Slagsmålsklubben stå nakna på scnenen och varit med om en stor jävla ring som bildades på deras spelning där alla sprang runt och var helt galna och folk kom ut helt blodiga och ja, helt sjukt var det. Men ett av de bästa minnerna. Vi har upplevt Regina spelandes på sitt piano, sätt klassiker som mando sahara och sounds. Förundrat mig över hur bra Kings of Leon är och njutit av Timbuktu tillsammans med Promoe och sett Markus Krundegård. Och så många fler har setts under festivalen.

* Vi fick våra mobiler vattenskadade av ett jävla pucko men vi fick hämnas genom att hälla flera hinkar vatten över honom.
* Vi har haft en pool som ungefär halva campingen fick upp ögonen för, när jag anna och liza skulle fylla upp den startades ett jävla vilt vattenkrig.
* Jag har åkt en så kallad "Duschbuss"
* Jag och Sara har blivit islängda i poolen av våra kära engelsmän.
* Jag har lärt mig massvis med nya roliga engelska ölspel, helt sjuka.
* Jag har upplevt sjukvårdstältet
* Jag har fått lera upp till låren på SMK's spelning, resten får tala för sitt.
* Jag har stekt i bikini i campet när det har varit översvämming hemma i Borlänge
* Jag har badat i Hultsfreds sjö
* Jag har varit på "nattklubb" i ett jävla stort partytält på campingen där det alltid var översmockat med folk. I det fanns discokulor och högtalare man bara kunde drömma om att ha själv. Det var en sån sjuk sak som utmärker Hultsfred från andra festivaler.
* Jag har börjat förstå norska och diggar norskar mer än någonsin.
* Jag har haft en stalker efter mig hela veckan
* Jag har gråtit till artister och skrattat av lycka på samma gång.
* Jag har träffat de allra sjukaste och roligaste människorna man kan föreställa sig.
* Jag är frälst i festivaler mer än någonsin.

Tack för det jag har fått uppleva den här veckan, alla underbara människor och all underbar musik. Tack för allt allt allt.
Nästa år ses vi igen Hultsfred. Jag längtar redan, och det kommer jag göra tills vi kliver på festivalbussen måndagen vecka 28 nästa år! Bilder kommer att komma, antingen blir det bara 2 stora facebook album eller så kommer de upp här också, det visar sig.

/ Jonna Maria Tillenius


Hultsfred

en vecka har passerat, en vecka av glädje musik fylla underbara snygga människor bad sol stek och helt sjukt bra band. jag ville inte åka hem idag, jag vill inte över huvudtaget åka hem. visst är jag sliten men jag hade stannat en vecka till om det så varit. denna vecka har varit en av de bästa i mitt liv, kommer aldrig glömma denna underbara vecka! skriver lite längre i morgon, nu ska jag SOVA och VILA upp mig. lägger in alla bilder i morgon vilket inte är så lite . nattiii och tack för hultsfred 09, det blir nästa år igen!


Hultsfredsfestivalen.

jag är lycklig!!!!!!!!! allt är klart, packningen står redo, mp3:n är laddad med festivalmusik, biljetten ligger i säkert förvar i väskan, mina medresare är lika peppa som jag haha och pannkakorna står laddade i kylen till bussresan. kl 08.25 avgår festivalbussen till hultsfred från borlänge. vi är framme 15.30 och då blir det uppsättning och invigning av Sweet home á la Borlänge vill jag lova! see you in a week. byyye!!


en dag kvar

imorgon åker vi till hultsfred! jag amanda liza emma och daniel. sedan kommer jenny ner på onsdagen. det känns helt obeskrivligt, som en dröm bara. vi har pratat om det så himla länge, det känns så himla långt bort fast ändå så nära. om ett dygn har vi antagligen precis satt upp vårat tält...! i lördags var det vilt och kvällen slutade helt oväntat för min del om man säger så haha. blev att sova hela söndagen till ungefär fyra, sen var det bara att fortsätta packa osv. har handlat det allra allra sista idag, sen är det bara att packa i kläderna. efter det så har jag packat klart, skööönt.

höll på att glömma biljetten, eller jag har glömt biljetten hemma hos min pappa så ska snart dit och hämta den. den har jag ganska stor betydelse för den hära resan om man säger så.. höhö. uppdaterar nog en gång till ikväll.
living the dreeeeam

bild från lizas och mathildas party

emma jag liza mathilda

lördag

nice fest igår hos liza, trots att det blixtrade och dundra. trevligt folk och poopdopp i ösregnet. gick och la oss ungefär fyra och vaknade alldeles för tidigt.. trött och sliten som man är så har jag i alla fall varit på kupolen idagoch köpt lite fler saker til hultsfred. har börjat packa nu också :) fråga mig inte varför en 75 liters ryggsäck inte räcker åt mig! =O

nu på kvällen blev det middag hos benke och sedan nu blir det utång med matilda och jojjo, lite party väntar. höhö jag som skulle ta det lugnt. nej nu måste jag springa för min skjuts väntar! bilder från festen kommer så fort som möjligt. tjingeling!

speedboats .

god kväll (natt)

idag har varit ännu en otroligt skön sommar-dag. jag och liza åkte moped till masenbadet haha pinsamt jag vet, jag skäms alltid när jag åker moppe för det känns som att den tiden är liiite över. det stektes och stektes, min mage är verkligen jättebrun nu kan jag skryta med! martinus och jojjo var också med och sedan kom jutta och hennes kompis förbi. blev kvar där hela dagen och jag badade flera gånger utan att tycka att det var kallt :)

på eftermiddagen var jag och mamma och köpte grejer till hultsfred, det blev en väldans massa pengar. 600 kr på bara massa måsten ungefär. köpte i alla fall en ryggsäck som rymmer 75 liter, den ni!!

städade också mitt rum idag, packade in alla kläder i garderoben och gjorde de fint överallt. sedan hade jag tänkt att sova men det går ju inte att sova i en bastu. så blev en nattpromenad med martina och kom hem nu :) förlåt mamma om du läser det här jag smög ut haha,  just like the old days. nu väntar jag på att jag ska somna, hur tidigt jag än går upp kan jag inte vända tillbaka på dygnet känns de som, ganska jobbigt faktiskt. men man ska väl inte klaga, det är ju sommarlov. tjingeling!


idag sa du något som verkligen fick mig att lyssna

och bestämma mig, du har helt rätt.

dear diary, idag blev det inte en lika solig dag men den var tjill. tog bussen med bson hem till liza där det badades och käkades glass, sedan kom även tilda jojjo och emma förbi och då hade vi lite volleyboll match i polen. vi blev kvar där hela eftermiddagen och sedan drog vi in till stan och hade vårt omtalade "hultsfredsmöte" där vi i princip inte bestämde någonting över huvud taget förutom att vi ska samlas kl 8.00 på tisdag morgon på resecentrum. men det är väl så, det går inte att planera så mycket. men mamma ska i alla fall följa med mig och köpa lite bra-att-ha-saker imon.

på kvällen blev det film med liza, snygg sexig singel. det var längesen man såg den och den är ju alltid lika bra. en klassiker funkar alltid. finns inte så mycket mer att säga än att jag bara älskar sommaren och att mitt liv är så jeefla bra jus nu! och grattis till bror som fyller 14 år idag. fjortis höhö. imon blir det masenbadet med brudarna och ev grillning på kvälllen. puss







jag gillade de där brillsen, men de var tyvärr inte mina.
jag råkade först gå iväg med de men hittade sedan på ägaren, oskar tror jag det var.

RSS 2.0