Man är vuxen när man är tjugo

 sa jag alltid när jag var liten.


Du är så patetistk, jag skulle gått på min första känsla. Förstår inte hur någon kan bete sig sådär. Det är pinsamt, hela du är pinsam. Tror du själv att du kan komma nu och ångra dig eller vad det är du gör, skrattretande. Jag bryr mig inte längre, och det är så jävla skönt. Det som jag trodde var någonting bra visade sig vara något helt annat. Och jag var inte fast, och blev aldrig fast och det är underbart. Allting är hat, hat hat hat. Irritation. 
du stog där och lekte lugn. Haha säger jag. Men du sa inte ett ord medans min mun gick i 110.

Jag blev klar, jag blev nöjd och jag mår bra.
så bra så bra så bra. frågan är bara om du gör det nu?
jagade och jagade. men jakten var roligare än fångsten.
sen blev det för mycket. det var det du trodde. men jag vet nu, och jag märker nu att du inte hade väntat dig att jag tillslut skulle kunna bara skita i allt. men tro mig det gör jag it's over when it's over. då finns det Inget mer för mig. Bara luft och tomma ord.  vi är dag och natt. jag väntar inte på bussen i tio år. jag ser igenom dig, jag ser tillbaka på dig med arga ögon.

jag kommer aldrig, aldrig, aldrig mer tänka på det. det är ingen idé för dig och jag hoppas du förstår det. lämna mig nu. låt mig vara. du är en obetydlig liten irriterande grej som jag aldrig mer vill veta av. Du brast, du vek ner dig så fruktansvärt så att du t o m behövde jämföra dig med det förflutna. Du trodde minsann att du klämde på en ond tå. Fattar inte ens hur du vågar. Men det är väl precis tvärtom, det är just det du inte gör. Hela du är en stor patetisk bluff.  Jag tänkte att jag i alla fall kunde hjälpa lite, men nu har du bränt för många broar. Kom aldrig mer tillbaka.


Jag är jag.
mina sista tankar om det och tid gav jag här och nu.




med facit i hand
du är definitivt ett undantag

It's only history now


sommaren väntar runt hörnet, den håller mig uppe

snart är plugg perioden över hoppas jag, eller så är det som jag fruktar, att den bara har börjat. fick reda på matteprovet idag och franskaprovet, känns skönt och säga att jag är nöjd denna gång! och i morgon har vi engelskarprov, önska mig lycka till, 300 glosor. vi dansar till chicago på dansen, den är grym och jag är man.. wihoo
imorgon ska jag nog köpa den där skinnjackan, tror de blir så. har verkligen tröttnat på min gamla, och vill verkligen ha den här nya. vi har freky friday i morgon, tema sommar, jag är inspirerad. Godnatt

för idag åt jag årets första "uteglass", jag och amanda köpte en god glass på konsum och gick en stund ute i solskenet.
det var känsla det


Nu får du allt skylla dig själv, säg vad du vill

men nu är du lika liten som en nål i en höstack

jag har varit duktig idag
har pluggat engelska inför provet, för första gången fick jag saker gjorda på en engelska lektion. efter skolan var jag på hemligt uppdrag, som gick utmärkt! sen fortsatte jag att plugga engelska till provet och gjorde även en franska läxa.
sedan skulle jag o mamma ha myskväll, började kolla på en film men mamma ville inte se klart så det var inte mycket till mysig kväll tyvärr.

veckorna går så sjukt fort. redan onsdag, bara två dagar kvar denna skolvecka. känns som att det nyss var helg! härligt eller skrämmande, jag vet inte.. I alla fall så pratar vi om att ha en Robinson-kväll på lördag med klassen, och så blir det kanske utgång på fredag.

solen skiner och jag tror jag är lycklig

våran är här, lyckan är här

Jobb och skola, livet är bra underbart. men den allra största lyckan våga visa sig lite idag

Våren har kommit, så kändes det idag när jag gick ut från porten. Hade bara skinnjackan, och det var så ljuvligt.
Srålande sol och jag frös faktiskt ingenting, som jag alltid annars gör. Dans idag också, det gick bra tror jag. Sedan så blev det köp av nytt busskort då som sagt. 500 kr, fyfan säger jag. Sjukt dyrt, skolan har ju massa på lager ändå!!

Kvällen tillbringades med Emilie, var tänkt att vi skulle köpa årets första glass i solskenet. Men solen hann gå ner inan vi kom iväg, så vi tog en glass på kära donken istället. Och en shoppingsväng på kupolen, köpte en vit stor tröja på gina.
Längtar till sommaren!! Vill shoppa sönder mig på alla fina vårkläder som kommit in också. Men snart snart snart..

JAG gjorde det, I did it! yes yes yes, för att jag är så jävla bra. Yes I am!!!
det känns otroligt bra, nanana


fan fan fan.

Huvudet sprängs. Tankarna flyger omkring i 110 och hjärnan jobbar ihjäl sig snart. Hur många tankar får plats? Jag tror det snart är fullt i mitt huvud, men jag ska tömma allt snart. Lättnaden, känslan, lugnet..

SBN SugerBallaNumera
Vad äre med sbn egentligen? Det har något emot mig, första sbn i september är en stor minneslucka. Detta sbn kommer jag inte ens innanför dörren? Tro mig, jag är riktigt jävla arg just nu.
Kvällen bestod av ett borttappat busskort, borttappat örhänge. Ej insläppt på sbn och -10 grader.

Kvällen började så bra som en lyckad festkväll bara kan göra, saker och ting redde ut sig och kvällen kunde inte bli annat än lyckad? Vi tog bussen upp til Skräddarbacken, där vi var massa tjejer, ungefär 15 skulle jag tro. Och hade förfest och lyssnade på skön musik. Sedan tog vi bussen ner till stan, där feststämmningen var på topp! Ungefär halva Borlänge, aspeppa på fest. Bussresan var som vanligt galen, som det alltid är på 53an till falun när det är något speciellt.
Men mitt i allt gick nånting snett? Och vad var det? Jo jag lämnade min hjärna nånstans på sätet, och lät den ligga kvar där ett bra tag. Nämligen, jag, Martina och Therese klev av i stan, östra hamngatan. Vi skulle pissa osv. Sen ser vi bussen åka vidare, och DÅ kommer vi tre hönshjärnor på att vi ska vidare med. Det är ju bra jobbat liksom, alla tre kliver av i stan o har inte en tanke på att vi ska sitta kvar. Frustrationen steg, och mitt i allt kommer jag på att
JAG TAPPAT BORT MITT BUSSKORT IGEN! Hejdå 500 kr.

Arg och ledsen började vi i alla fall gå upp mot x huset, det tar ungefär en halvtimme. Kul, då har vi förlorat 30 min. Men vi knallade på i alla fall, och när vi kommer fram ser vi en stooor folkmassa som står o trängs vid entrén. Träffade massa kompisar och alla var så jävla arga, varför undrar vi? JO, för att det är "Stängt" (!?) Vi fattade ingenting och trängde oss in, längst fram till vakterna. Jag har fan betalat 120 kr då ska jag fan in sa jag. Men icke, de va omöjligt. Vi stod i ungefär en timme o allt var kaos och vakterna dumma i huvudet.
Vad jag kommer ihåg så tillbringar vi en del av kvällen på donken. Ingen kommer in, det är kört. Vi har betalat 120 kr för ingenting, plus för dricka och ja allt åt helvette! Helt galet va arg jag var. Åkt in till Falun o allt, aspepp. Så har de sålt för många biljetter eller ngt. "Av säkerhetsskäl kommer inga flera in nu, det är ingen idé." Fuck säkerhetsskäl!
Så där stod vi, och 300 andra och frös fötterna av oss. SÅ SJUKT DÅLIGT. Finner inga ord, om jag inte får tillbaka pengarna så ska jag stämma sbn. Och jag kommer aldrig mer gå på något liknande.
Hejdå stor fet gymnasiefest, aldrig mer!

Har jag fastnat i en ond cirkel eller är det bara en tillfällighet?

Det är så sjukt, törs man säga ödet nu? Ödets dåliga sidor.. Jag vet inte, jag vet bara att jag ska vara listigare den här gången.

Trodde jag skulle vakna utvilad och pigg. Men nej, jag somnade inte förens kl halv ett. Sen vaknade jag kvart över sex, kvart över sju, kvart över åtta och kvart i nio. Great, liksom enda gången jag har haft en sovmorgon sen ettan ungefär.
Åkte in till skolan, där vi äntligen gjorde klart blockläsningen. Som jag tjatat om så mycket.
Redovisning sker i morgon kl 08.40 i sal A2D på kära HBO.. wish me good luck

Franskaprovet gick inte bra tror jag, och min lärare hatar mig. Och jag hatar henne så då är de väl som det ska antar jag. Jazzträning idag, de var super kul, och vi fick dansa lite Charleston, de gillar vi! Sen har jag bara slappat och pratar telefon, planerat, haft panik, planerat igen osv. Men de verkar som att de löste sig tillslut, tacka gudarna för det.
Men det är när man har minst förväntningar som de blir som bäst. Så vi har kanske oddsen på våran sida ändå.

Blir i alla fall SBN i morgon, Martina, Therese och kanske Miranda och Johanna, så ska vi nog slå ihop oss med Liza och Emma. Kan bli riktigt kul. Efter skolan blir det att sola, så längesen nu. Fixa, äta middag och sen börjar de roliga.

Juste, jobb på söndag också. Jag orkar inte och har ingen lust, men vad gör man inte för pengarnas skull?
Men nu måste jag gå och sova, en lång dag väntar imorgon och hela helgen för den delen med.


Printa in bilden i hjärnan och sov gott. puss på oss


ja det gjorde jag

jonna är trött

sliten. dagen har bestått av dans och dans och dans. en sväng på kupolen med emilie också, köpte en klänning till sbn, men är inte säker om om jag ska ha den eller en annan. antingen blir det en svart-vit randig eller en vit spetsklänning, får se hur de blir med det. på torsdag har jag franska prov på futurum-verb(?) bara de säger hur mycket jag kommer kunna, och på fredag ska även blockläsningen vara klar. samt ett stort matteprov på det även den dagen. underbart  va?

de känns som måndag fast det är tisdag, att det är onsdag i morgon känns som en sann dröm.

och du måste förstå

Rättvik

Rättvik är underbart

Igår kväll när jag kom upp till Rättvik fick jag äntligen se hur Martina bodde, och det var jättemysigt. Ljuger om jag säger att jag inte är avundsjuk, nog för att jag också får komma bort ifrån allt på vardagarna. Men där bor man som en liten familj. Åh. Vi satt i alla fall uppe till halv fem i vardagsrummet innan vi gick och la oss.
Och pratade, bara sådär som vi kan göra, prata om allt eller inget, livet, upp och ner hit och dit. Det var en underbar kväll, att jag har dig är guld. kl halv åtta gick vi upp igen, som två zombies. Men det gick bra ändå, Martina var in till frukosten och snodde med sig två mackor åt mig eftersom jag inte får äta där egentligen. Sedan var jag med på en mentorsträff, matte och svenska. Det var faktiskt väldigt kul att vara med en annan klass som läser samma kurs, det var så sjukt olika. Efter lunch gick vi tillbaka till deras boende och satt inne på josefins rum med några från klassen och myste lite.
Sedan gick vi till djurhuset, där fanns det många djur vill jag lova. Fåglar, kaniner, marsvin, råttor, spindlar, grodor, minikänguru!? fiskar sköldpaddor ja i stort sett allt. Rena rama djurparken! Sedan fanns det en ladugård med typ söta små kalvar och kossor, lamm och grisar o hästar. Jag stortrivdes!

Efter det följde Martina med till Borlänge en sväng och vi köpte biljetter till sbn och planerade lite med dricka och så.
Tror de kommer att bli grymt på fredag. Ingen dans idag för läraren var sjuk, och nu ska jag sova. natti nattii

 
 
  
 


Collide, det går om varandra hela tiden. Ska jag bara vänta och se?

I fredags vare party som gällde, och de va helt okej. Kanske en bra uppladdning inför sbn på fredag. Då vi även hoppas på att vi ska ha kul och komma ihåg kvällen..

Lördagen tillbringade jag i Sandviken först hos Ally på lite 1-års kalas. Hon är i den sötaste åldern en bebis kan vara i, hoppas hon stannar där för evigt! Sedan drog vi alla vidare till Gävle där min kusin som fyllde 30 skulle ha stor fest.
En mycket trevlig dag som slutade med att jag sov hos Therese där vi kollade på skräckfilmer med hennes lillasyster och hennes crew.. Idag har jag bara flyttat in till stan och mamma igen, ikväll ska jag sova i Rättvik med Martina och vara med henne en dag på bondskolan i rättvik. Kan bli inressant!

två bilder från i fredags, lördagsbilderna kommer i morgon.





När ska du förstå?

Det kan ta slut i morgon
eller hålla på för alltid
ibland är det så

Så säg som det är
för den här gången
krävs det mer
innan jag öppnar armarna
förlorar mig
och känslorna faller fritt
på midnattsgatorna
för vem skulle bry sig
om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig
in i mig

yey.

Vi överlevde!

Hon tog det ganska bra, och vi fick även en ny chans, nästa fredag igen, då smäller det.
Idag har vi slappat hela dagen i skolan, gjort två tal i matten på ett ungefär sådär, men ibland behöver man vila lite. Nog för att jag tänkt så en alltför lång period nu. Jag kom in preliminärt på alla mina individuella val, wihoo!
Nu sitter vi i datasalen och ska jobba med blockläsningen, men vi kommer ingen vart så vi tar bussen om 5 min hem.

Fest ikväll. Jag är pepp.


Beware

Det vänder fort

Igår kändes alla problem som bortflugna. De hade flygit iväg och lagt sig någonstans bortom min värld, men de lurade bara bakom ryggen på mig. Hej och hå, dom kom tillbaka med råge.

Redovisningarna drog igång i skolan, jag kännder pressen. VI känner pressen, vi är långt ifrån klara. Men dagen den flöt på, och vi jobbade väl hyfsat. Nog för att vi hade kunnat varit så mycket effektivare. Men vi skulle ändå hem till mig alla efter skolan och plugga järnet.. 
Fick även en stor hög med skit över mig från min kära franska lärare. Jag är närvarande på 1/2 lektioner varje vecka. Åh vad jag avskyr franska och jag avskyr nästan min lärare mer, eller kanske är det hon som avskyr mig? Troligen båda. Måste ligga i nu för att inte få ett IG. Det är ju inget man skryter om dirket. Nej ush, skärpning nu Jonna!

Efter skolan, åkte jag och Emilie hem till henne och sen till hennes pappa och fikade lite.
När vi sedan står och väntar på bussen upp till mig upptäcker jag till min stora förtvivlan att min plånbok är borta!
Finns det någon hemskare känsla, illamående och panik och rysning i hela kroppen. Letar överallt helt frustrerad, men icke, den är puts väck borta. Åker hem till mig och ringer till daltatrafik, måste ha glömt den på bussätet. Dåligare bemött har jag nästan aldrig blivit. Varje gång jag ringde ett nummer fick jag ett nytt nummer av den som svarade, 5 nummer ringde jag sammanlagt, blev bara ivägföst i någon annans händer hela tiden. Det slutade att jag fick prata med en jättearg gubbe som sa att det "Fan inte är min uppgift". Var även tillbaka och letade påvägen jag gått, men den fanns inte där. Det är som att man bara inte kan acceptera att den är borta, tror jag kollat i väskan 30 gånger. Fast jag är säker på att den inte ligger där, men jag kan inte släppa taget.

Efter allt prat med polis, bank och dalatrafik, samt spärrning av kort och checkning av saldo så var klockan åtta innan vi tjejer kom igång. Eller ja, det gjorde vi ju aldrig. Vi insåg hur mycket jobb vi hade kvar och försökte komma på en ursäkt.
Men vad skulel vi säga? Vi hade redan fått en extra vecka på oss! Så vi gjorde ett försök att ringa Lena, men de var inget svar. Så då bestämde vi oss för att göra klart det i alla fall. Men då upptäcker vi att ingen har med sig uppgiftspapperet hem, plus att vi inte hittade våra ritningar på bostadsområdet och lägenheterna! GREAT!
Kul att vi kanske måste göra om en massa jävla saker nu..Kunde inte bli bättre.
Men vi kunde inte sluta garva åt oss själva för att vi är så kassa. Vi fick i alla fall en förklaring som inte är en bortförklaring, och i morgon väntar oss massa skit från våran lärare. Spännande och se hennes reaktion, eller inte. vet exakt hur hon kommer att reagera, help us.

Gårdagen var underbar, idag har jag tappat bort min plånbok, fått varning i franskan, insett hur mycket jag ligger efter i alla ämnen, plus att vi inte hinner göra färdigt blockläsningen tills i morgon.
Jag har haft en dålig dag, kan man sammanfatta det.

Får jag kanske en bättre i morgon?! Får hoppas på det.
Godnatt och tack för mig.

Walk away

Patetiskt..

Idag på morgonen hade vi ballet, inte kul för någon som har sovit 5 timmar under natten.
Tack den som ringde från dolt nummer kl 04.00. Du/ni lyckades störa mig, som fan. Låg vaken i 40 min efteråt, eftersom jag har så svårt att somna om och är så extremt lättväckt. Kommer inte glömma att stänga av vibrationer igen i alla fall!

På teatern idag var vi väldigt flitiga, och seriösa vill jag lova.
Start replik "Nu vet jag vägen", slutreplik "Aldrig mer". Resultatet blev två människor inlurade i ett vampyrslott, låter väldigt oseriöst, men icke. Det var både svårt och roligt.

Efter skolan åkte jag och Emilie hem till mig och fika med min syster och sedan sjöng vi lite singstar och myste. Efter det kom Alexander och vi åkte till kupolen för han skulle köpa födelsedagspresent till sin lillebror. Sen satt vi o snacka en stund innan han skulle iväg igen.

Nu planerar jag inför helgen, den kommer bli helt super som det ser ut nu. Massor med fest troligtvis, precis vad jag behöver. Och på studiedagen på måndag så ska jag nog vara med martina i Rättvik och se hur hon har det. Som vi så länge har sagt och nu kanske det äntligen passar.

Vi vill ha Peace and Love och Hultsfred nu
ps. JAG OCH MAOBI ÄR SÅ JÄVLA NLJ!!!!!!!!!!!




Love is the harmony
Desire is the key
Love is a symphony
Now play it with me


efterlängtade skönaste härligaste

Är så trött på snön, helt sjukt.
Ge mig sommar nu tack! och allt vad det innebär


peace and love 08


That's all that matters now, no matter what

Igår var det släktkalas för mig och jag fick träffa lilla ally, som nu även lärt sig sitt första ord! "Titta"
Så himla söt så jag smälter, hon sa titta ungefär 50 gånger de 5 första minutrarna när hon kom in i lägenheten.
Det var såklart trevligt att träffa den övriga släkten också, fick fina presenter men mest pengar. Precis vad jag vill ha.

igår så köpte jag äntligen min älskade Hultsfredsbiljett, jag är så lycklig just nu!!!
Hultsfred 09 here we come

Sov 4 timmar i natt, från halv fyra till halv nio.......

Trött, sliten, galen. Dagen var helt okej, massa skratt bjöd den på i alla fall och jag var på roligt humör i alla fall.
Dansen efter skolan kom vi 25 minuter försent till, inte roligt. Hatar att stressa från Falun till träningen.

I morgon har vi ingen dans men vi ska jobba med projektarbetet, men vi bestämde oss för en liten sovmorgon först i alla fall. Ovanligt för att vara oss..haha. Sen ska vi nog till danstudion efter skolan, för vi ska göra en dans som till ett tema arbete på Estetisk orientering, haha också ovanligt att just vi väljer att göra en dans. Men det är väl så, man väljer helst det som står en närmast hjärtat.

Vi har även börjat planerat inför en klassfest till helgen, vore suuper om det blev av. Alla teatrare och dansare, yes yes

Nu är det säsongsstart på Cityakuten, sista säsongen. Så sorgligt, jag har följt det så länge jag kan komma ihåg, sen jag var under 10 år i alla fall. Kommer sakna det, hoppas på ännu en säsong till!


jag funderar om

jag verkligen var lycklig då?

RSS 2.0